§ 2 Kainuun hyvinvointialueen intranetin suunnittelu ja toteutus ja Quality First Online päivityksen toteutus

Lataa 

KHVADno-2023-145

Päätöspäivämäärä

13.1.2023

Päätöksen tekijä

toimialuejohtaja hallinto- ja tukipalvelut

Päätöksen peruste

Hallintosääntö

Kuvaus

Kainuun hyvinvointialueella on käytössä Innofactorin toimittama SharePoint- intranet sekä Quality First ratkaisu. Molempiin järjestelmiin täytyy tehdä pilviversiopäivitys sekä rakentaa hyvinvointialueelle moderni Intranet, jonka avulla voidaan parantaa tiedon kulkua hyvinvointialueen sisällä ja tavoittaa työntekijät helposti. Intranet toteutetaan Microsoftin SharePoint Online alustaan. Projektiin sisältyy Quality First:n dokumenttien tunnistetietojen massamuutos. Innofactorin ratkaisu pohjautuu Microsoft 365:n ja SharePoint Onlinen vakiotoiminnallisuuksien käyttöön. 

Intranetin suunnittelu ja toteutus sisältää 

  • projektin johtamisen 

  • Intranet -työpajat 

  • Intranet-toteutuksen 

  • koulutukset 

  • sisällöntuotannon ja käyttöönoton tuen  

  • Yht. 33 htp.  

Optiona tarjotaan mahdollisten lisämigraatioiden toteutus, mikäli tarpeita esiintyy. 1–15 htp.  

Quality First Online päivityksen toteutus sisältää 

  • projektin johtamisen 

  • tunnistetietojen massamuutoksen OnPremise -ympäristössä 

  • Mallipohjien muokkaus, tarkastustyönkulun ajankohta tunnistetietoihin, turvaluokituksen metatiedot OnPremise -ympäristössä

  • QF Handbook asennus Online -ympäristöön 

  • Migraatio testi ja tuotantoympäristöön 

  • yht. 30,5 htp. 

Työsuoritteiden kustannukset 125 €/h tai 937,50 €/ htp (alv 0 %) 

Kokonaistoteutuksen hinta-arvio on 59 531,25 €, joka ei sisällä optiota. Työsuoritteet laskutetaan toteutuman mukaan kuukausittain jälkikäteen. Optiotöiden tarjous on käytettävissä 31.3.2023 saakka.
Toimituksesta tehdään erillinen toimitussopimus ja optioina tarjottujen lisätöiden hankinnasta päätetään erikseen.  

Kainuun hyvinvointialueelle on myönnetty 1,2 milj€ VM:n valtionavustus käytettäväksi sote- ja pelastustoimen uudistuksen välttämättömiin, vuosina 2022–2023 toteutuviin ict-valmistelukustannuksiin.  

Kainuun hyvinvointialueen tietohallintojohtaja ja ICT-muutoshankkeen projektipäällikkö esittävät, että hankintaan Innofactor Oy:ltä Intranetin suunnittelu ja toteutus sekä Quality First Online päivityksen toteutus tarjouksen nro 21702 (9.1.2023) mukaisesti. Suorahankinnan perusteluna on Kainuun soten käytössä olleen ja hyvinvointialueelle siirtyneen tietojärjestelmän toiminnallisuuksien muuttaminen ja päivittäminen hyvinvointialuetta varten.   

Kustannukset yhteensä 59 531,25 € tai toteutuneen mukaisesti osoitetaan Kainuun hyvinvointialueen ICT-muutosten valmistelu -hankkeelle kustannuspaikalle 7020110050 tilausnumerolle 7040008.  

Päätös

Hyväksyn hankintaesityksen ja päätän, että hankitaan Innofactor Oy:ltä Intranetin suunnittelu ja toteutus sekä Quality First Online päivityksen toteutus.

Allekirjoitus

Hallinto- ja tukipalveluiden toimialuejohtaja, Timo Halonen

Organisaatiotieto

Kainuun hyvinvointialue