Tarkastuslautakunta, kokous 24.4.2025

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 27 Yhteistyön toteutuminen Pohjois-Suomen yhteistyöalueella

KHVADno-2025-2189

Valmistelija

  • Miia Pussinen, sisäinen tarkastaja, miia.pussinen@kainuu.fi

Perustelut

Pohjois-Suomen YTA-alueen muodostavat Kainuun, Keski-Pohjanmaan, Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueet. Pohjois-Suomen yhteistyöalueen yhteissopimus on hyväksytty kaikissa neljän hyvinvointialueen aluevaltuustoissa joulukuussa 2022, joka on voimassa ajalla 1.1.2023-31.12.2025.

Pohjois-Suomen YTA-alueen hyvinvointialueiden tarkastuslautakuntien yhteisseminaarissa Oulussa 10.-11.1.2024 sovittiin YTA-sopimukseen liittyvästä yhteisarvioinnista. Sen jälkeen valmistelua on jatkettu viranhaltijatyönä ja viety YTA yhteisarviointi osaksi tarkastuslautakuntien vuoden 2024 arviointikertomuksen työohjelmaa. Arvioinnin yksityiskohtainen toteuttamissuunnitelma on käsitelty kaikissa tarkastuslautakunnissa elo-syyskuussa 2024. Toteuttamissuunnitelmaa on tarkennettu marraskuussa 2024. YTA-yhteisarviointi sisältyy tarkastuslautakuntien arviointisuunnitelmiin ja on osana vuoden 2024 arviointikertomusta.

Yhteisarvioinnin tarkoituksena oli selvittää Pohjois-Suomen YTA-yhteistyöalueen organisointia, resurssointia ja yhteistyön toimivuutta YTA-sopimuksen lääkinnällisten ja muiden tukipalvelujen sekä henkilöstön ja osaamisen varmistamisen näkökulmista.

Yhteisarviointiraportti esitellään Pohjois-Suomen YTA-alueen tarkastuslautakunnille, joka tuodaan erikseen lautakunnalle hyväksyttäväksi kevään 2025 aikana. 

Oheismateriaali: Yhteistyön toteutuminen Pohjois-Suomen yhteistyöalueella

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Kettunen, pj., tuomas.kettunen@kainuu.fi

Tarkastuslautakunta:

1. merkitsee Pohjois-Suomen YTA-yhteisarviointiraportin esittelyn tiedoksi
2. antaa tarvittavaa ohjeistusta Pohjois-Suomen YTA-yhteisarviointiraportin viimeistelyyn. 

Päätös

Hyväksyi.

Tämän jälkeen käsittelyyn otettiin § 30.


Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai valitusta ei saa tehdä:

  • päätöksestä,​ joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (hyvinvointialuelaki 141 §),​
  • hallinnon sisäisestä määräyksestä,​ joka koskee tehtävän tai muun toimenpiteen suorittamista (laki oikeudenkäynnistä hallintotuomioistuimissa 6§),​
  • päätöksestä,​ josta lainsäädännön nojalla ei voi hakea muutosta (lainkohta mainittava erikseen päätöksen perusteluissa) tai
  • hankintapäätöksestä,​ jota ei tehdyn hankintaoikaisun johdosta muuteta (hankintalaki 126 § ja 132 §).