§ 8 Mininepsy -koulutuksen hankinta

Lataa 

KHVADno-2022-222

Päätöspäivämäärä

28.6.2024

Päätöksen tekijä

vs. kehittämisjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 24 §

Kuvaus

Pilarin 4, työpaketin 2 tavoitteena on nuorten ja nuorten aikuisten mielenterveyden edistäminen. Neuropsykiatristen häiriöiden varhainen tunnistaminen ja oikea-aikaisen avun ja tuen saaminen on yksi päätavoitteista. Hankesuunnitelman muutoksen myötä halutaan tarjota lyhyttä koulutuskokonaisuutta laajemmalle ammattikunnalle lasten, nuorten ja perheiden (vanhempien) kanssa. Varhainen tunnistaminen on tärkeää oikea-aikaisen tuen järjestämiseksi sekä esimerkiksi vaikeuden uhmakkuus- ja käytöshäiriöiden tai vakavien mielenterveyden häiriöiden ennaltaehkäisyssä.

Koulutus kohdennetaan lasten ja nuorten sekä perheiden kanssa työskenteleville sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, jotka tarvitsevat työssään ymmärrystä neuropsykiatristen häiriöiden oireista ja haluavat vahvistaa ammattitaitoaan ratkaisukeskeisesti sekä positiivisen psykologian keinoin. Koulutuksen tavoitteena on tarjota Kainuun hyvinvointialueen työntekijöille tietoa ja ymmärrystä neuropsykiatrisista häiriöistä sekä keinoja ratkaisukeskeiseen työotteeseen ja positiivisen psykologian merkitys.

Mini-nepsy- koulutusta on vertailtu kahdelta toimittajalta:

1. Oppimiskeskus Kainula: kouluttaja Satu Kujanpää; ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, luokanopettaja ja erityisopettaja (KM), ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, ADHD strategiaohjaaja, lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja. 
Palvelun hinta: Etäkoulutus 4.112,90 euroa +alv 24 % (yhteensä 5.100 euroa), max 60 hlö.
Hinta sisältää koulutuksen suunnittelun ja koordinoinnin, kouluttajapalkkiot (sis.alv), Zoom-verkkoalustan sekä verkkopedagogisen tuen koulutuspäivien aikana.

2. Humana koulutuspalvelut: Nepsytaitaja™ Kouluttaja Hanni Rättö, pääkouluttaja, neuropsykiatrinen valmentaja
Palvelun hinta: Etäkoulutus 6.100 € + alv 24% (yhteensä 7.564 euroa), max 30 hlö.
Hinta sisältää kahdentoista tunnin koulutuksen ja siihen liittyvät valmistelut.

Hankintaesitys:
Hankitaan korjatun hankesuunnitelman mukaisesti henkilöstölle Mini-nepsy-koulutus Oppimiskeskus Kainulasta. Koulutus on tarjouksista edullisempi ja sillä tavoitetaan laajempi osallistujamäärä. 

Koulutussuunnitelma: Koulutus järjestetään kaksipäiväisenä etäkoulutuksena, yhteensä 12 tuntia. Koulutuksen ajankohta sovitaan erikseen kouluttajan kanssa.

Hankintakustannus yhteensä 5.100,00 euroa, max. 60 henkilöä, kustannuspaikka 7010030170/7010016.

Hankintaan on rahoittajan lupa.

Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 §:n kansallisen kynnysarvon.

Päätös

Hyväksyn hankintaesityksen ja päätän, että hankitaan Mini-nepsy-koulutus Oppimiskeskus Kainulasta esitetyn mukaisesti. 

Allekirjoitus

Marja-Liisa Ruokolainen, vs. kehittämisjohtaja

Organisaatiotieto

Kainuun hyvinvointialue