§ 54 Puolangan vammaisten sosiaalityön sosiaaliohjaajan viran täyttäminen, vak. 7002508

Lataa 

KHVADno-2024-3015

Päätöspäivämäärä

18.6.2024

Päätöksen tekijä

palvelualuepäällikkö sosiaalityö ja sosiaaliohjaus

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 43 §

Kuvaus

Toimialue: Sosiaali- ja perhepalvelut
Palvelualue: Sosiaalityö ja sosiaaliohjaus
Palveluyksikkönumero: Vammaisten sosiaalityö 7050130000
Nimike: Sosiaaliohjaaja
Vakanssikoodi: 7002508
Työavain: KAI-03-63-24
Hakuaika päättynyt: 11.6.2024 klo 15.00
Hakemuksia saapunut määräajassa 4 kpl, joista kelpoisuusehdot täyttäviä 2 kpl.

Valintaesitys

Valitun nimi: Mari Sirviö
Hinnoittelutunnus: 02SOS050 taso 4
Kelpoisuus: Täyttää kelpoisuusehdot
Palvelussuhde alkaa: sopimuksen mukaan
Koeaika: 6 kk

Valintapäätös on voimassa ehdollisena siihen saakka kunnes se saa lainvoiman ja tarvittavat todistukset (lääkärintodistus, rikosrekisteriote) on toimitettu.

Perustelut

Haastateltu: (pvm, haastattelijat, haastateltavien lukumäärä)

Palveluyksikköpäällikkö johtava sosiaalityöntekijä Seija Seppänen haastatteli kaksi kelpoisuusehdot täyttävää hakijaa.

Viran/Toimen avoimeksi tulo ja hakumenettely:

Puolangan vammaisten sosiaalityön sosiaaliohjaajan virka täytetään avoimella hakumenettelyllä. Kainuun hyvinvointialueen hallintosäännön (42-43 §) mukaan viran ja toimen julistaa haettavaksi se,​ jonka tehtävänä on valita viran-​ tai toimenhaltija avoinna olevaan virkaan tai toimeen. Kyseiseen tehtävään viranhaltijan valitsee palvelualuepäällikkö palveluyksikköpäällikkö/johtavan sosiaalityöntekijän esittelystä. Kainuun hyvinvointialueen sosiaaliohjaajan virka on ollut julkisesti haettavana 28.5.-11.6.2024. Hakuilmoitus julkaistiin hyvinvointialueen Internet-​ sivuilla (www.hyvinvointialue.kainuu.fi) ja Kuntarekry-verkkopalvelussa.

Kelpoisuusvaatimukset:

Kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015, (8 § ja 32 §) mukainen sosionomi (AMK) tutkinto huomioiden kelpoisuuteen liittyvät siirtymäsäännökset. Ajokortti on välttämätön sekä oman auton käyttömahdollisuus.

Varsinaisten kelpoisuusvaatimusten lisäksi hakuilmoituksessa mainittiin seikkoja, jotka katsotaan eduksi hakijalle. Mainittuja seikkoja pidetään tärkeänä viran hoidossa ja jotka vaikuttavat valintapäätökseen ja katsotaan eduksi. Kyseisessä tehtävässä tarvitaan kykyä itseohjautuvaan työskentelyyn sekä hyviä valmiuksia pari-, tiimi- ja verkostotyöhön. Eduksi katsotaan sosiaalihuoltoa määrittävien lakien ja asetusten tuntemus sekä työkokemus. Arvostamme kokemusta aikuissosiaalityöstä, vammaisten sosiaalityöstä, lastensuojelutyöstä ja ikäihmisten sosiaalityöstä.

Perustelut valinnalle: 

Valintaesitys perustuu hakemusten ja haastattelujen perusteella laadittuun kokonaisharkintaan siitä, kuka kelpoisuusvaatimukset täyttäneistä hakijoista on ansioitunein (taidot, kyvyt ja koeteltu kansalaiskunto). Koulutuksen ja työkokemuksen ohella on huomioitu viran hoitamisen kannalta merkitykselliset ja tärkeät lisävalmiudet sekä henkilökohtaiset ominaisuudet toimia perhehoidon sosiaaliohjaajana.

Mari Sirviöllä on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8 §, 32 §) mukainen sosionomi (AMK) tutkinto. Koulutuksen ja työkokemuksen ohella on huomioitu viran hoitamisen kannalta merkitykselliset ja tärkeät lisävalmiudet sekä henkilökohtaiset ominaisuudet toimia sosiaaliohjaajana (haastattelu 13.06.2024). Sirviöllä on vammaislainsäädäntöä ja sosiaalihuoltoa määrittävien lakien ja asetusten tuntemusta, sekä työkokemusta sosiaaliohjaajan virkatehtävistä vammaispalveluista ja aikuisten sosiaalityöstä. Sirviö täyttää viran hoitamisen kannalta vaadittavat henkilökohtaiset ominaisuudet. Sirviö osoitti haastattelussa aitoa innostusta työhön ja sen kehittämiseen. Sirviöllä on hakuilmoituksessa mainittua kykyä itseohjautuvaan työskentelyyn, sekä hyviä valmiuksia pari-, tiimi- ja verkostotyöhön, sekä hänellä on muutos- ja kehityskyvykkyyttä, joustavuutta sekä positiivista asennetta. Hänellä on myös hakuilmoituksessa vaadittu ajokortti ja oman auton käyttömahdollisuus.

Esitys päätökseksi: Esitän, että Puolangan vammaisten sosiaalityön sosiaaliohjaajan virkaan valitaan Mari Sirviö, sosionomi (AMK). Työ alkaa sopimuksen mukaan.

Esittelijä: Seija Seppänen, palveluyksikköpäällikkö johtava sosiaalityöntekijä (vammaisten sosiaalityö)

Päätös

Hyväksyn esityksen, että  Puolangan vammaisten sosiaalityön sosiaaliohjaajan virkaan valitaan Mari Sirviö, sosionomi (AMK). Työ alkaa sopimuksen mukaan.

Allekirjoitus

Tarja Juppi, palvelualuepäällikkö (sosiaalityö ja sosiaaliohjaus)

Organisaatiotieto

Sosiaali- ja perhepalvelut