§ 23 Sosiaaliohjaajan vak. 7201575 viran täyttäminen

Lataa 

KHVADno-2024-3013

Päätöspäivämäärä

13.6.2024

Päätöksen tekijä

palvelualuepäällikkö perheiden tuki- ja ostopalvelut

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 43 §

Kuvaus

Toimialue: Sosiaali- ja perhepalvelut
Palvelualue: Perheiden tuki- ja ostopalvelut
Palveluyksikkönumero: 7050300100
Nimike: sosiaaliohjaaja
Vakanssikoodi: 7201575
Työavain: KAI-03-66-24
Hakuaika päättynyt: 11.6.2024  klo 15.00
Hakemuksia saapunut määräajassa 9 kpl, joista kelpoisuusehdot täyttäviä 7 kpl.

Valintaesitys

Valitun nimi: Minna Seppänen
Hinnoittelutunnus: 02SOS050
Kelpoisuus: Täyttää kelpoisuusehdot
Palvelussuhde alkaa: 1.8.2024 tai sopimuksen mukaan
Koeaika: 6 kuukautta

Valintapäätös on voimassa ehdollisena siihen saakka, kunnes se saa lainvoiman ja tarvittavat todistukset (lääkärintodistus, rikosrekisteriote) on toimitettu.

Varalle valitun nimi: Marja-Leena Oikarinen
Kelpoisuus: Täyttää kelpoisuusehdot

Perustelut

Haastateltu: Perheiden tuki- ja ostopalveluiden palvelualuepäällikkö Hanna Karvinen ja osto- ja tukipalveluiden palveluesihenkilö Sanna Partanen kutsuivat haastateltavaksi kolme (3) kelpoista hakijaa, joista kolme (3) hakijaa osallistui haastatteluun. Haastattelut pidettiin 13.6.2024.

Viran avoimeksi tulo ja hakumenettely: Osto- ja tukipalveluiden sosiaaliohjaajan virka täytetään avoimella hakumenettelyllä. Kainuun hyvinvointialueen hallintosäännön (42–43 §) mukaan viran ja toimen julistaa haettavaksi se, jonka tehtävänä on valita viran- tai toimenhaltija avoinna olevaan virkaan tai toimeen. Kyseiseen tehtävään viranhaltijan valitsee palvelualuepäällikkö palveluesihenkilön esittelystä. Kainuun hyvinvointialueen osto- ja tukipalveluiden sosiaaliohjaajan virka on ollut julkisesti haettavana 28.5. - 11.6.2024 klo 15 saakka. Hakuilmoitus julkaistiin Kuntarekry-palvelussa osoitteessa https://www.kuntarekry.fi/ ja TE-palveluiden internet-sivuilla osoitteessa https://www.te-palvelut.fi/

Kelpoisuusvaatimukset: Kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8 §, 32 §) Kainuun hyvinvointialue mukainen sosionomi (AMK) tutkinto huomioiden kelpoisuuteen liittyvät siirtymäsäännökset (46 a § (22.4.2016/292). Ajokortti (B) on välttämätön.

Perustelut valinnalle: Valinta on perustunut kokonaisharkintaan siitä, ketä kelpoisuusvaatimukset täyttävistä hakijoista pidetään ansioituneimpana. Kokonaisharkinnassa on koulutuksen ja työkokemuksen ohella huomioitu hakijan kyky eli tehtävän hoitamisen kannalta edellytettävät henkilökohtaiset ominaisuudet. Kyseisessä tehtävässä tarvitaan hyvää suullista ja kirjallista ilmaisutaitoa sekä hyviä yhteistyö- ja verkostotaitoja. Lisäksi itseohjautuvuus sekä aktiivinen ja kehittävä työote erilaisissa työtilanteissa ovat eduksi. Arvostamme aikaisempaa työkokemusta perhehoitoon ja lastensuojeluun liittyvistä työtehtävistä. Minna Seppäsellä on kelpoisuus toimia Osto- ja tukipalveluiden perhehoidon sosiaaliohjaajana. Haastattelun perusteella Minna Seppänen täyttää viran menestyksellisen hoitamisen edellytykset. Minna Seppäsellä on arvionitiin täyttävän viran hoitamisen kannalta vaadittavat henkilökohtaiset ominaisuudet. Hänellä on myös hakuilmoituksessa vaadittu ajokortti (B).

Esittelijä: Sanna Partanen, Osto- ja tukipalvelut

Esitys päätökseksi: Hyväksytään esityksen mukaisena. Virkaan valitaan Minna Seppänen ja varalle valitaan Marja-Leena Oikarinen.

Päätös

Hyväksyn päätösehdotuksen. Virkaan valitaan Minna Seppänen.

Allekirjoitus

Hanna Karvinen, palvelualuepäällikkö perheiden tuki- ja ostopalvelut

Organisaatiotieto

Sosiaali- ja perhepalvelut