§ 2 Yksilökohtaisin perustein tehty suorahankinta ikäihmisten asumis- ja hoivapalvelusta asiakkaalle 1.4.2024 alkaen, Suomen Kristilliset hoivakodit Oy, Palvelukoti Arkki

Lataa 

KHVADno-2024-1832

Päätöspäivämäärä

4.4.2024

Päätöksen tekijä

erikoissuunnittelija asiakasohjaus ja ikäihmisten ostopalvelut

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 22 §

Kuvaus

Asiakkaan kohdalla on arvioitu suorahankinnan käyttöedellytykset. Hankittava asumis- ja hoivapalvelu hankinta täyttää julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun 1397/2016 § 110 mukaiset edellytykset suorahankinnalle: suorahankintaa voidaan käyttää yksittäisissä tapauksissa sosiaali- ja terveyspalveluiden hankinnassa, jos tarjouskilpailun järjestäminen tai palvelun tarjoajan vaihtaminen olisi ilmeisen kohtuutonta tai erityisen epätarkoituksenmukaista asiakkaan kannalta merkittävän hoito- tai asiakassuhteen turvaamiseksi. Tämä hankinta koskee sosiaalihuoltolain (1301/2014) § 21 c tarkoitettuja asumis- ja hoivapalveluja palveluntuottajan ylläpitämässä toimintayksikössä.

Asiakas tarvitsee asumis- ja hoivapalvelua ja hän on asunut Suomen Kristilliset hoivakodit Oy, palvelukoti Arkissa yhteisöllisessä asumispalvelussa jo vuosia, jolloin palvelun tarjoajan vaihtaminen olisi ilmeisen kohtuutonta tai erityisen epätarkoituksenmukaista asiakkaan kannalta merkittävän hoito- tai asiakassuhteen turvaamiseksi. Asiakkaalle on tehty palvelutarpeen arvio, jonka perusteella myönnetään 1.4.2024 alkaen ympärivuorokautinen palveluasuminen (SHL 21 § 3 mom.)  Suomen Kristilliset Hoivapalvelut Oy, palvelukoti Arkkiin. 

Esitys:

Esitän, että asiakkaan asumis- ja hoivapalvelut hankintaan Suomen Kristilliset hoivakodit Oy, Palvelukoti Arkista 1.4.2024 alkaen. 

Päätös

Hyväksyn hankinnan esityksen mukaisesti. Kainuun hyvinvointialue hankkii asumis- ja hoivapalvelun yksilökohtaisin perustein tehtävänä Suomen Kristilliset hoivakodit Oy, palvelukoti Arkista 1.4.2024 alkaen.

Kainuun hyvinvointialueen tekemän delegointipäätöksen mukainen viranhaltija tekee asiakkaalle tarvittavat päätökset kyseiseen yksikköön.

Allekirjoitus

Seija Salomaa, erikoissuunnittelija

Organisaatiotieto

Järjestämisen tuki