§ 22 IPS-työnantajayhteistyön sparrauksen suorahankinta

Lataa 

KHVADno-2024-2146

Päätöspäivämäärä

23.4.2024

Päätöksen tekijä

kehittämisjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 24 §

Kuvaus

Kestävän kasvun Kainuu II–hankkeen IPS-työhönvalmennukseen kuuluu keskeisenä osa työnantajayhteistyö, palvelun markkinointi oikeisiin työsuhteisiin alueen yrityksille sekä hyvinvointialueen omaan toimintaan. Kainuussa suuri osa IPS-palvelun asiakkaista on työllistynyt yhdistyksiin ja seurakunnille. Palvelun juurtumisen vauhdittamiseksi on välttämätöntä panostaa työhönvalmentajien markkinointiosaamisen vahvistamiseen, jossa tuetaan ja innostetaan työnantajia muokkaamaan täsmätyötä sekä puretaan mielenterveyden aiheuttamaan stigmaa työmarkkinoilta.

Tarjous pyydettiin ja saatiin Pauli Leinoselta, Työnaika Oy. Hän ollut perustamassa kahta työhönvalmennusyksikköä ja tehnyt työhönvalmennusta sekä yksityisellä että julkisella sektorilla yli 20 vuoden ajan. Hänellä on vahva kansallinen näyttö IPS-työhönvalmennuksen työnantajayhteistyön kehittämisestä ja valmentamisesta. Hän on toiminut kouluttajana THL:n IPS-työhönvalmennuksen menetelmäkoulutuksissa. Muita vastaavan osaamisen omaavia kouluttajia ei tiedetä olevan. 

Valmennus sisältää ennakkotehtävän: haasteet työnantajayhteistyössä ja tehtävän purun sekä sparrauksen työnantajakontaktointiin ja jatkosuunnitelmiin. Alustava sisältö tarkentuu ennakkotehtävän myötä. Ennakkotehtävän sisältö voi käsitellä seuraavia asioita:

  • Yritys- ja työnantaja-asiakkaana: Mitä odottavat? Mikä ei johda yhteistyöhön?
  • Yhteistyön rakentaminen ja palveluiden tarjoaminen.
  • Kysymyksiä ja vastauksia työnantajien ennakkoluuloihin, väärinymmärryksiin ja pelkoihin palkata täsmä- tai osatyökykyisiä.

Valmennus toteutetaan Teamsilla.

Hankinnan arvo ja kokonaiskustannukset:
Valmennuksen hinta on 300 € (alv 0%), sisältäen kaikki aiheutuneet kulut.

Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 §:n kansallisen kynnysarvon.

Hankintaesitys: 
Esitetään, että hankitaan IPS-työnantajayhteistyön sparraukseen valmennus Pauli Leinoselta, Työaika Oy. Kustannus on yhteensä 300 euroa (alv 0%).
Kustannuspaikka: Kestävän kasvun Kainuu II, Pilari 3, IPS, 7010030170/7010025.

Päätös

Hyväksyn hankintaesityksen ja päätän, että hankitaan IPS-työnantajayhteistyön sparraus esitetyn mukaisesti. 

Allekirjoitus

Marita Pikkarainen, kehittämisjohtaja

Organisaatiotieto

Kainuun hyvinvointialue