§ 26 Talous- ja henkilöstöhallinnon sekä palkanlaskennan tuotantotapaselvitys

Lataa 

KHVADno-2024-1938

Päätöspäivämäärä

17.4.2024

Päätöksen tekijä

toimialuejohtaja hallinto- ja tukipalvelut

Päätöksen peruste

Hallintosääntö

Kuvaus

Kainuun hyvinvointialueen vuosien 2023-2025 järjestämissuunnitelman mukaan hyvinvointialueen tuottamiin palveluihin ja toimintoihin on etsittävä entistä kustannustehokkaampia järjestämistapoja. Järjestämissuunnitelman linjausten mukaan myös hyvinvointialueen tukipalvelujen nykyiset toteuttamistavat on käytävä kattavasti läpi ja siirryttävä tehokkaampiin tuotantotapoihin.

Kainuun hyvinvointialue on pyytänyt 15.3.2024 FCG Finnish Consulting Group Oy:ltä (myöhemmin FCG) tarjouksen talous- ja henkilöstöhallinnon sekä palkanlaskennan tuotantotapaselvityksen toteuttamisesta vuoden 2024 aikana. Tarjouspyyntö kohdistettiin FCG:lle, koska se on toteuttanut näihin tukipalveluorganisaatioihin tuotantotapaa koskevan selvityksen vuonna 2018 Kainuun silloiselle maakunta- ja soteuudistuksen valmisteluorganisaatiolle. Näin ollen myös tämä uusi tuotantotapaselvitys on järkevää toteuttaa saman konsulttiyrityksen kanssa, onhan organisaatiolla aiempaa kokemusta selvityksen kohteena olevista tukipalveluorganisaatioista sekä aiemman selvityksen taustatiedot ja loppuraportit käytettävissä. 

FCG on lähettänyt 10.4.2024 päivätyn tarjouksen tuotantotapaselvityksen toteuttamisesta Kainuun hyvinvointialueelle. FCG:n mukaan projekti olisi mahdollista käynnistää heti tarjouksen hyväksynnän jälkeen siten, että lopputulokset olisivat valmiina syyskuun 2024 lopussa. Tarjouksen mukaan selvitystyön kokonaiskustannus on yhteensä 26 400 euroa (alv 0 %).  Mahdolliset matka- ja majoituskustannukset, sekä erikseen sovittavat lisätyöt FCG laskuttaa toteuman mukaisesti. Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 §:n kansallisen kynnysarvon.

Talousjohtajan ja va. henkilöstöjohtajan esitys
Esitämme, että Kainuun hyvinvointialue hankkii talous- ja henkilöstöhallinnon sekä palkanlaskennan tuotantotapaselvityksen FCG Finnish Consulting Group Oy:ltä 10.4.2024 lähetetyn tarjouksen mukaisesti. Hankinnan kustannukset tiliöidään vakauttamisrahaston kustannuksiin. Ellei rahoitus sen kautta ole mahdollinen, kustannukset tiliöidään talous- ja henkilöstöhallinnon palveluyksiköille. 

Päätös

Hyväksyn talous- ja henkilöstöhallinnon sekä palkanlaskennan tuotantotapaselvityksen hankinnan FCG Finnish Consulting Group Oy:ltä esityksen mukaisesti. Talousjohtaja hoitaa hankintaan liittyvän työn tilaamisen toimittajalta.

Allekirjoitus

Timo Halonen, toimialuejohtaja/tuotannon hallinto- ja tukipalvelut

Organisaatiotieto

Kainuun hyvinvointialue