Yhteistyötoimikunta, kokous 9.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 43 Mielenterveyspalvelut ja riippuvuuksien hoito -palvelualueen palvelualuepäällikön kelpoisuusehtojen muuttaminen

KHVADno-2024-1102

Valmistelija

  • Mari Kinnunen, toimialuejohtaja terveyden- ja sairaanhoidon palvelut, mari.kinnunen@kainuu.fi

Perustelut

Kainuun hyvinvointialueen hallintosäännön 39 §:n mukaan aluehallitus päättää virkojen perustamisesta ja lakkauttamisesta, pois lukien hyvinvointialuejohtajan viran perustaminen ja lakkauttaminen.

Aluehallitus on perustanut palvelualuepäälliköiden virat 10.10.2022 129 §:ssä ja päättänyt samalla virkojen kelpoisuusehdot. Kyseissä pykälässä on päätetty seuraavan viran perustaminen: palvelualuepäällikkö, mielenterveys- ja riippuvuuksien hoito. Viran kelpoisuusehdoiksi on päätetty ylempi korkeakoulututkinto, laillistettu lääkäri ja riittävä johtamiskokemus.

Kyseinen palvelualuepäällikön virka on ollut haettavana 24.1.-23.2.2024 Kuntarekryn ja Työmarkkinatorin sivuilla. Virasta on ilmoitettu lisäksi Lääkärilehdessä, Aamulehden digiversiossa sekä sosiaalisen median kanavilla (Facebook, Instagram ja LinkedIn). Virkaan ei tullut yhtään hakemusta. Tämän jälkeen virka laitettiin heti uudelleen haettavaksi 29.2.-19.3.2024 Kuntarekryn ja Työmarkkinatorin sivuille. Toisesta hausta ilmoitettiin lisäksi sosiaalisen median kanavalla (Facebook). Virkaan ei tullut toisellakaan hakukierroksella yhtään hakemusta.

Koska virka on ollut kaksi kertaa haettavana, eikä siihen ole saatu yhtään hakemusta, on perusteltua muuttaa viran kelpoisuusehtoja kelpoisten hakijoiden määrän lisäämiseksi. Uusiksi kelpoisuusehdoiksi ehdotetaan:

ylempi korkeakoulututkinto, laillistettu lääkäri ja riittävä johtamiskokemus TAI

terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain mukainen laillistus, terveystieteiden ylempi korkeakoulututkinto ja riittävä johtamiskokemus. 

Ehdotus

Henkilöstöjohtajan ehdotus:

Yhteistyötoimikunta keskustelee asiasta ja merkitsee asian käsitellyksi yhteistoimintalain 449/2007 mukaisesti.

Yhteistyötoimikunta:

Päätös

Yhteistyötoimikunta keskusteli asiasta ja merkitsi asian käsitellyksi yhteistoimintalain 449/2007 mukaisesti.