Yhteistyötoimikunta, kokous 12.3.2024

Pöytäkirja on tarkastamaton

§ 30 LISÄPYKÄLÄ: Henkilöstökertomus 2023 (lisäpykälä)

KHVADno-2024-1401

Valmistelija

  • Eija Mattila, vt. henkilöstöjohtaja, eija.mattila@kainuu.fi

Perustelut

Kainuun hyvinvointialueen vuoden 2023 henkilöstökertomus täydentää vuosittaisen toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen tietoja henkilöstötilanteesta. Henkilöstökertomuksessa kuvataan hyvinvointialueen strategisten tavoitteiden toteutumista. 1.1.2023 Kainuun hyvinvointialue aloitti toimintansa ja Kainuun soten henkilöstö siirtyi Kainuun hyvinvointialueen palvelukseen. Kainuun soten siirtynyt henkilöstö muodostaa valtaosan Kainuun hyvinvointialueen henkilöstöstä ja Kainuun soten henkilöstökertomuksen tietoja voidaan hyödyntää hyvinvointialueen strategisen johtamisen, ohjauksen ja kehittämisen tukena.  Johtamista ja esihenkilötyötä tukemaan hyödynnettiin vuonna 2023 QWL-työhyvinvointikyselyä.

Kainuun hyvinvointialueen henkilöstön määrä henkilötyövuosina (HTV2) oli 3429,4. Edellisenä vuonna Kainuun sotessa vastaava luku oli 3362. Henkilötyövuosien kasvua selittää osalta Kainuun kunnilta ja Kainuun pelastuslaitokselta hyvinvointialueelle siirtynyt henkilöstö.

Uusien työntekijöiden rekrytointi ja henkilöstön työhyvinvoinnin tukeminen ovat avainasemassa jatkossa turvattaessa riittävät henkilöstövoimavarat hyvinvointialueelle.

Ehdotus

Esittelijä

  • Eija Mattila, vt. henkilöstöjohtaja, eija.mattila@kainuu.fi

Henkilöstöjohtajan ehdotus:

Yhteistyötoimikunta keskustelee asiasta ja merkitsee asian käsitellyksi yhteistoimintalain 449/2007 mukaisesti.

Yhteistyötoimikunta:

Päätös

Yhteistyötoimikunta keskuteli asiasta ja merkitsi asian käsitellyksi yhteistoimintalain 449/2007 mukaisesti.

Kekusteltiin uudesta esitysmuodosta ja sisällöstä. Todettiin, että uusi esitysmuoto on lähestyttävämpi ja selkeämpi kuin aikaisemmat versiot. Sisällöllisesti kertomusta tulisi kehittää mittareiden osalta lisäämällä selityksiä, ananysointia ja monipuolisempaa vertailua.