§ 17 Viran täyttäminen, vammaisten sosiaalityön sosiaalityöntekijän vakanssi 7800294

Lataa 

KHVADno-2023-6442

Päätöspäivämäärä

27.2.2024

Päätöksen tekijä

palvelualuepäällikkö sosiaalityö ja sosiaaliohjaus

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 43 §

Kuvaus

Toimialue: sosiaali- ja perhepalvelut
Palvelualue: sosiaalityö ja sosiaaliohjaus 
Palveluyksikkönumero: 7050130000 vammaisten sosiaalityö
Nimike: sosiaalityöntekijä/sosiaaliohjaaja
Vakanssikoodi: 7800294
Työavain: KAI-03-114-23
Hakuaika päättynyt: 9.2.2024 klo 15.00
Hakemuksia saapunut määräajassa 5 kpl, joista sosiaalityöntekijän kelpoisuusehdot täyttäviä - kpl, sosiaaliohjaajan kelpoisuusehdot täyttäviä 4 kpl.

Valintaesitys

Valitun nimi: Emmi Leivo
Hinnoittelutunnus: 02SOS050 taso 4
Kelpoisuus: Täyttää sosiaaliohjaajan kelpoisuusehdot
Palvelussuhde alkaa: sopimuksen mukaan
Koeaika: 6 kk

Valintapäätös on voimassa ehdollisena siihen saakka kunnes se saa lainvoiman ja tarvittavat todistukset (lääkärintodistus, rikosrekisteriote) on toimitettu.

Perustelut

Haastateltu: 

Virkahaussa ei hakenut yhtään sosiaalityöntekijän kelpoisuusehdot täyttävää hakijaa, joten haastattelu on tehty sosiaaliohjaajan virkatehtävillä. Hakuilmoituksessa mainitaan, että mikäli sosiaalityöntekijän kelpoisuusehdot täyttäviä hakijoita ei ole, voidaan palkata määräaikaisesti sosiaaliohjaaja virkatehtäviä muuttamalla. Tällöin palkkaus on sosiaaliohjaajan palkka.

Palveluyksikköpäällikkö/johtava sosiaalityöntekijä Seija Seppänen haastatteli  kaksi hakijaa, joilla on sosiaaliohjaajan kelpoisuus.

Viran/Toimen avoimeksi tulo ja hakumenettely:

Vammaisten sosiaalityön sosiaalityöntekijän avoin viransijaisuus täytetään avoimella hakumenettelyllä. Kainuun hyvinvointialueen hallintosäännön (42–43 §) mukaan viran ja toimen julistaa haettavaksi se, jonka tehtävänä on valita viran- tai toimenhaltija avoinna olevaan virkaan tai toimeen. Kyseiseen tehtävään viranhaltijan valitsee palvelualuepäällikkö johtavan sosiaalityöntekijän esittelystä. Kainuun hyvinvointialueen sosiaalityöntekijän virka on ollut julkisesti haettavana 26.1.-9.2.2024. Hakuilmoitus julkaistiin Kainuun hyvinvointialueen Internet-sivuilla ja Kuntarekry verkkopalvelussa.

Kelpoisuusvaatimukset:

Sosiaalityöntekijän kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilölain (817/2015, 3 §, 7 § ja 32 §) mukainen sosiaalityöntekijän pätevyys (ylempi korkeakoulututkinto, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu pääaineopinnot tai pääainetta vastaavat yliopistolliset opinnot sosiaalityössä). Mikäli virkaan ei saada sosiaalityöntekijän kelpoisuuden omaavia hakijoita, voidaan virkaan ottaa vuoden määräajaksi sosiaalityöntekijän ammattiin opiskeleva henkilö, joka on suorittanut hyväksytysti sosiaalityön perus- ja aineopinnot ja käytännön harjoittelun (laki sosiaalihuollon ammattihenkilöistä 817/2015, 12 §).

Mikäli virkaan ei saada sosiaalityöntekijää tai sosiaalityön opiskelijaa, voidaan virkaan valita tehtävänkuvaa muuttamalla vuoden määräajaksi sosiaaliohjaaja ja tällöin tehtävät sekä palkkaus määräytyy sosiaaliohjaajan palkan mukaiseksi. Sosiaaliohjaajan kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8 §, 32 §) mukainen sosionomi (AMK) tutkinto huomioiden kelpoisuuteen liittyvät siirtymäsäännökset.

Varsinaisten kelpoisuusvaatimusten lisäksi hakuilmoituksessa mainittiin seikkoja,​ jotka katsotaan eduksi hakijalle. Mainittuja seikkoja pidetään tärkeänä viran hoidossa ja jotka vaikuttavat valintapäätökseen ja katsotaan eduksi. Edellytämme kykyä itseohjautuvaan työskentelyyn sekä hyviä valmiuksia pari-, tiimi- ja verkostotyöhön. Eduksi katsotaan sosiaalihuoltoa määrittävien lakien ja asetusten tuntemus sekä työkokemus. Arvostamme aktiivista ja kehittävää työotetta, joustavuutta ja positiivista asennetta. Tehtävässä tarvitaan joustavaa ja yhteistyöhenkistä henkilöä, joka sopeutuu nopeasti muuttuviin tilanteisiin ja tehtäviin. Työ vaatii liikkumista, joten ajokortti on välttämätön sekä tarvittaessa oman auton käyttömahdollisuus.

Perustelut valinnalle:  

Valintaesitys perustuu hakemusten ja haastattelun perusteella laadittuun kokonaisharkintaan siitä, kuka kelpoisuusvaatimukset täyttäneistä hakijoista on ansioitunein (taidot, kyvyt ja koeteltu kansalaiskunto). Koulutuksen ja työkokemuksen ohella on huomioitu viran hoitamisen kannalta merkitykselliset ja tärkeät lisävalmiudet sekä henkilökohtaiset ominaisuudet (haastattelu).

Emmi Leivolla on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8 §, 32 §) mukainen sosionomi (AMK) tutkinto. Hän täyttää viran menestyksellisen hoitamisen edellytykset. Leivo täyttää viran hoitamisen kannalta vaadittavat henkilökohtaiset ominaisuudet. Leivo osoitti haastattelussa aitoa kiinnostusta työhön ja sen kehittämiseen. Emmi Leivolla on hakuilmoituksessa mainittua kykyä itseohjautuvaan työskentelyyn sekä hyviä valmiuksia pari-, tiimi- ja verkostotyöhön.Hänellä on vammais- lainsäädäntöä ja sosiaalihuoltoa määrittävien lakien ja asetusten tuntemusta. Leivo osoitti muutos- ja kehityskyvykkyyttä, joustavuutta sekä positiivista asennetta. Hänellä on myös hakuilmoituksessa vaadittu ajokortti ja oman auton käyttömahdollisuus.

Esitys päätökseksi: Esitän, että vammaisten sosiaalityön sosiaalityöntekijän virka jätetään vakinaisesti täyttämättä kelpoisten hakijoiden puutteen vuoksi. Viransijaisuus 31.7.2024 saakka täytetään sosiaaliohjaajalla ja määräaikaisesti sosiaaliohjaajalla 31.12.2024 saakka ja virkaan valitaan Emmi Leivo, sosionomi (AMK) 31.12.2024 saakka. Tehtävänkuva tullaan muuttamaan vastaamaan sosiaaliohjaajan tehtäviä. Työ alkaa sopimuksen mukaan.

Esittelijä:  Seija Seppänen, palveluyksikköpäällikkö johtava sosiaalityöntekijä (vammaisten sosiaalityö)

Päätös

Hyväksyn esityksen, että vammaisten sosiaalityön sosiaalityöntekijän virka jätetään vakinaisesti täyttämättä kelpoisten hakijoiden puutteen vuoksi. Viransijaisuus 31.7.2024 saakka täytetään sosiaaliohjaajalla ja määräaikaisesti sosiaaliohjaajalla 31.12.2024 saakka ja virkaan valitaan Emmi Leivo, sosionomi (AMK) 31.12.2024 saakka. Tehtävänkuva tullaan muuttamaan vastaamaan sosiaaliohjaajan tehtäviä. Työ alkaa sopimuksen mukaan.

 

 

Allekirjoitus

Tarja Juppi, palvelualuepäällikkö (sosiaalityö ja sosiaaliohjaus)

Organisaatiotieto

Sosiaali- ja perhepalvelut