§ 14 Viran täyttäminen, lapsiperheiden sosiaalityön lastensuojelun jälkihuollon sosiaalityöntekijä, vak. 7200511

Lataa 

KHVADno-2024-564

Päätöspäivämäärä

19.2.2024

Päätöksen tekijä

palvelualuepäällikkö sosiaalityö ja sosiaaliohjaus

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 43 §

Kuvaus

Toimialue: Sosiaali- ja perhepalvelut
Palvelualue: Sosiaalityö ja sosiaaliohjaus
Palveluyksikkönumero: Lapsiperheiden sosiaalityö, 7050120000
Nimike: Jälkihuollon sosiaalityöntekijä
Vakanssikoodi: 7200511
Työavain: KAI-03-6-24
Hakuaika päättynyt: 15.2.2024 klo 15.00
Hakemuksia saapunut määräajassa 2 kpl, joista 1 ei kelpoinen ja 1 ehdollisesti kelpoinen

Valintaesitys

Valitun nimi: Katariina Pihlakari
Hinnoittelutunnus: 02SOS04A taso 2
Kelpoisuus: Ei täytä kelpoisuusehtoja, täyttää kelpoisuuden toimia tilapäisenä sosiaalityöntekijänä
Koeaika: -
Mikäli kyseessä on määräaikainen palvelussuhde, palvelussuhteen päättymispäivä: 31.3.2025

Valintapäätös on voimassa ehdollisena siihen saakka kunnes se saa lainvoiman ja tarvittavat todistukset (lääkärintodistus, rikosrekisteriote) on toimitettu.

Perustelut

Haastateltu: (pvm, haastattelijat, haastateltavien lukumäärä)

Palveluyksikköpäällikkö johtava sosiaalityöntekijä Satu Määränen haastatteli 19.2.2024 hakijan, jolla on kelpoisuus toimia vuoden määräaikaisena sosiaalityöntekijänä.

Viran/Toimen avoimeksi tulo ja hakumenettely:

Kajaanin lapsiperheiden sosiaalityön lastensuojelun jälkihuollon sosiaalityöntekijän virka on avoin 1.4.2024 alkaen. Virka täytetään avoimella hakumenettelyllä. Kainuun hyvinvointialueen hallintosäännön (42–43 §) mukaan viran ja toimen julistaa haettavaksi se, jonka tehtävänä on valita viran- tai toimenhaltija avoinna olevaan virkaan tai toimeen. Kyseiseen tehtävään viranhaltijan valitsee palvelualuepäällikkö palveluyksikköpäällikkö johtavan sosiaalityöntekijän esittelystä. Kainuun hyvinvointialueen sosiaalityöntekijän virka on ollut julkisesti haettavana 1.-15.2.2024. Hakuilmoitus julkaistiin Kainuun hyvinvointialueen Internet-sivuilla ja Kuntarekry verkkopalvelussa.

Kelpoisuusvaatimukset:

Kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilölain (817/2015, 3 §, 7§ ja 32 §) mukainen sosiaalityöntekijän pätevyys (ylempi korkeakoulututkinto, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu pääaineopinnot tai pääainetta vastaavat yliopistolliset opinnot sosiaalityössä).

Mikäli virkaan ei saada sosiaalityöntekijän kelpoisuuden omaavia hakijoita, voidaan virkaan ottaa vuoden määräajaksi sosiaalityöntekijän ammattiin opiskeleva henkilö, joka on suorittanut hyväksytysti sosiaalityön perus- ja aineopinnot ja käytännön harjoittelun (laki sosiaalihuollon ammattihenkilöistä 817/2015, 12 §).  

Varsinaisten kelpoisuusvaatimusten lisäksi hakuilmoituksessa mainittiin seikkoja, jotka katsotaan eduksi hakijalle. Mainittuja seikkoja pidetään tärkeänä viran hoidossa ja jotka vaikuttavat valintapäätökseen ja katsotaan eduksi. Kyseisessä tehtävässä tarvitaan itsenäistä päätöksentekokykyä asiakkaan tilanteen ratkaisemiseksi, hyviä yhteistyötaitoja sekä valmiutta kohdata asiakasta hänen luonnollisissa verkostoissa, sekä osaamista aikuistuvien asiakkaiden työllisyys-, koulutus- ja kuntoutuspalveluista. Arvostamme kokemusta lastensuojelutyöstä sekä aikuistuvien nuorten/asiakkaiden kanssa työskentelystä, tiimissä ja työyhteisössä työskentelyn taitoja, moniammatillista sekä asiakaslähtöistä ja asiakasta tukevaa työotetta. Koska työ edellyttää liikkumista, ajokortti on välttämätön ja oman auton käyttömahdollisuus. 

Perustelut valinnalle:  

Valintaesitys perustuu hakemusten ja haastattelujen perusteella laadittuun kokonaisharkintaan siitä,​ kuka kelpoisuusvaatimukset täyttäneistä hakijoista on ansioitunein (taidot,​ kyvyt ja koeteltu kansalaiskunto). Koulutuksen ja työkokemuksen ohella on huomioitu viran hoitamisen kannalta merkitykselliset ja tärkeät lisävalmiudet sekä henkilökohtaiset ominaisuudet toimia lastensuojelun jälkihuollon sosiaalityöntekijänä.

Katariina Pihlakari on suorittanut ammattihenkilölain (817/2015) 12 §:n mukaiset riittävät opinnot sosiaalityöstä, jotta voi toimia sosiaalityöntekijän ammatissa tilapäisesti enintään vuoden ajan. Haastattelun perusteella Katariina Pihlakari täyttää viran menestyksellisen hoitamisen edellytykset. Katariina Pihlakari omaa työkemusta,​ joka tukee osaltaan virkatehtävien hoitoa.  Haastattelun perusteella Katariina Pihlakarilla on viran hoitamisen kannalta vaadittavat henkilökohtaiset ominaisuudet sekä tiimi ja työyhteisötaidot. Katariina Pihlakari osoitti haastattelussa omaavansa erinomaisen kyvyn kohdata erilaisissa elämäntilanteissa olevia asiakkaita itsenäisesti sekä tukea ja auttaa heitä arjen ja toiminnanohjauksen haasteissa.  Katariina Pihlakarilla on osaamista aikuistuvien asiakkaiden työllisyys, koulutus ja kuntoutuspalveluista. Hänellä on myös hakuilmoituksessa vaadittu ajokortti ja tarvittaessa oman auton käyttömahdollisuus.

Esitys päätökseksi: : Esitän, että lapsiperheiden sosiaalityön lastensuojelun jälkihuollon sosiaalityöntekijän virkaan ajalle 1.4.2024-31.3.2025 valitaan Katariina Pihlakari, YTM sosiaalityönopiskelija. 

Esittelijä: Satu Määränen, palveluyksikköpäällikkö johtava sosiaalityöntekijä (lapsiperheiden sosiaalityö)

Päätös

Hyväksyn esityksen, että lapsiperheiden sosiaalityön lastensuojelun jälkihuollon sosiaalityöntekijän virkaan ajalle 1.4.2024-31.3.2025 valitaan Katariina Pihlakari, YTM sosiaalityönopiskelija.

Allekirjoitus

Tarja Juppi, palvelualuepäällikkö (sosiaalityö ja sosiaaliohjaus)

Organisaatiotieto

Sosiaali- ja perhepalvelut