§ 11 Viransijaisuuden täyttäminen, Sotkamon lapsiperheiden sosiaalityön sosiaalityöntekijä, vak. 7002176

Lataa 

KHVADno-2023-6653

Päätöspäivämäärä

9.2.2024

Päätöksen tekijä

palvelualuepäällikkö sosiaalityö ja sosiaaliohjaus

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 43 §

Kuvaus

Toimialue: Sosiaali- ja perhepalvelut
Palvelualue: Sosiaalityö ja sosiaaliohjaus
Palveluyksikkönumero: 7050120000
Nimike: Sosiaalityöntekijä
Vakanssikoodi: 7002176
Työavain: KAI-03-119-23
Hakuaika päättynyt: 24.1.2024 klo 15.00
Hakemuksia saapunut määräajassa 4 kpl, joista sosiaalityöntekijän kelpoisuusehdot täyttäviä - kpl, ehdollisesti kelpoisia 1 (valittiin toiseen vakanssiin) ja sosiaaliohjaajaksi kelpoisia 2.

Valintaesitys

Valitun nimi: Hanna Kinnunen
Hinnoittelutunnus: 02SOS050 taso 4
Kelpoisuus: Täyttää sosiaaliohjaajan kelpoisuusehdot
Palvelussuhde alkaa: sopimuksen mukaan
Koeaika: 4 kk
Mikäli kyseessä on määräaikainen palvelussuhde, palvelussuhteen päättymispäivä: 21.10.2024

Valintapäätös on voimassa ehdollisena siihen saakka kunnes se saa lainvoiman ja tarvittavat todistukset (lääkärintodistus, rikosrekisteriote) on toimitettu.

Perustelut

Haastateltu: (päivämäärä, haastattelijat, haastateltavien lukumäärä)

Määräajassa saapui neljä hakemusta. Palveluyksikköpäällikkö johtava sosiaalityöntekijä Satu Määränen haastatteli kaksi sosiaaliohjaajan kelpoisuusehdot täyttävää hakijaa. Virkahaussa ei hakenut yhtään sosiaalityöntekijän kelpoisuusehdot täyttävää hakijaa, joten haastattelu on tehty sosiaaliohjaajan virkatehtävillä. Hakuilmoituksessa mainitaan, että mikäli sosiaalityöntekijän kelpoisuusehdot täyttäviä hakijoita ei ole, voidaan virkaan palkata määräaikaisesti sosiaaliohjaaja virkatehtäviä muuttamalla. Tällöin palkkaus on sosiaaliohjaajan palkka.

Viran avoimeksi tulo ja hakumenettely:

Sotkamon lapsiperheiden sosiaalityön sosiaalityöntekijän viransijaisuus täytetään avoimella hakumenettelyllä. Kainuun hyvinvointialueen hallintosäännön (42–43 §) mukaan viran ja toimen julistaa haettavaksi se, jonka tehtävänä on valita viran- tai toimenhaltija avoinna olevaan virkaan tai toimeen. Kyseiseen tehtävään viranhaltijan valitsee palvelualuepäällikkö palveluyksikköpäällikkö johtavan sosiaalityöntekijän esittelystä. Kainuun hyvinvointialueen sosiaalityöntekijän viransijaisuus on ollut julkisesti haettavana 9.-24.1.2024. Hakuilmoitus julkaistiin Kainuun hyvinvointialueen Internet-sivuilla ja Kuntarekry verkkopalvelussa.

Kelpoisuusvaatimukset:

Kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilölain (817/2015, 3 §, 7§ ja 32 §) mukainen sosiaalityöntekijän pätevyys (ylempi korkeakoulututkinto, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu pääaineopinnot tai pääainetta vastaavat yliopistolliset opinnot sosiaalityössä).

Mikäli virkaan ei saada sosiaalityöntekijän kelpoisuuden omaavia hakijoita, voidaan virkaan ottaa vuoden määräajaksi sosiaalityöntekijän ammattiin opiskeleva henkilö, joka on suorittanut hyväksytysti sosiaalityön perus- ja aineopinnot ja käytännön harjoittelun (laki sosiaalihuollon ammattihenkilöistä 817/2015, 12 §).  

Sosiaaliohjaajan kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8§, 32§) mukainen sosionomi (AMK) tutkinto huomioiden kelpoisuuteen liittyvät siirtymäsäännökset.

Varsinaisten kelpoisuusvaatimusten lisäksi hakuilmoituksessa mainittiin seikkoja, jotka katsotaan eduksi hakijalle. Mainittuja seikkoja pidetään tärkeänä viran hoidossa ja jotka vaikuttavat valintapäätökseen ja katsotaan eduksi. Kyseisessä tehtävässä tarvitaan hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, joustavuutta sekä asiakaslähtöistä ja ennaltaehkäisevää työotetta. Koska työ edellyttää liikkumista, ajokortti on välttämätön ja oman auton käyttömahdollisuus. 

Perustelu valinnalle:

Valintaesitys perustuu hakemusten ja haastattelujen perusteella laadittuun kokonaisharkintaan siitä, kuka kelpoisuusvaatimukset täyttäneistä hakijoista on ansioitunein (taidot, kyvyt ja koeteltu kansalaiskunto). Koulutuksen ja työkokemuksen ohella on huomioitu viran hoitamisen kannalta merkitykselliset ja tärkeät lisävalmiudet sekä henkilökohtaiset ominaisuudet (haastattelu)

Virkahaussa ei hakenut yhtään sosiaalityöntekijän kelpoisuusehdot täyttävää hakijaa, joten haastattelu on tehty sosiaaliohjaajan virkatehtävillä ja palkkaus määräytyy sen mukaisena.

Hanna Kinnunen täyttää sosiaaliohjaajan kelpoisuusehdot. Haastattelun perusteella Hanna Kinnunen täyttää viran menestyksellisen hoitamisen edellytykset. Hanna Kinnunen omaa työkemusta,​ joka tukee osaltaan virkatehtävien hoitoa.  Haastattelun perusteella Hanna Kinnusella on viran hoitamisen kannalta vaadittavat henkilökohtaiset ominaisuudet sekä tiimi ja työyhteisötaidot. Hanna Kinnunen osoitti haastattelussa omaavansa erinomaisen hyvät vuorovaikutustaidot ja hän omaa motivoituneen ja ratkaisukeskeisen sekä ennaltaehkäisevän työotteen.  Hänellä on myös hakuilmoituksessa vaadittu ajokortti ja tarvittaessa oman auton käyttömahdollisuus. 

Esitys päätökseksi:  Virkaan ei tullut yhtään sosiaalityöntekijän kelpoisuuden omaavia henkilöitä, joten rekrytointi on käsitelty sosiaaliohjaajan virkana ja virkaa koskeva tehtävänkuva tullaan muuttamaan vastaamaan sosiaaliohjaajan tehtäviä. Viransijaisuus sosiaalityöntekijällä jätetään täyttämättä ja sijaisuus täytetään sosiaaliohjaajalla. Esitän, että Sotkamon lapsiperheiden sosiaalityön sosiaalityöntekijän viransijaisuus täytetään määräaikaisesti sosiaaliohjaajalla tehtävänkuvaa muuttamalla. Esitän, että viransijaisuuteen sosiaaliohjaajaksi 21.10.2024 saakka valitaan Hanna Kinnunen, sosionomi (AMK). Työ alkaa sopimuksen mukaan.

Päätös

Hyväksyn esityksen, että Sotkamon lapsiperheiden sosiaalityön sosiaalityöntekijän viransijaisuuteen sosiaaliohjaajaksi 21.10.2024 saakka valitaan Hanna Kinnunen, sosionomi (AMK).

Allekirjoitus

Tarja Juppi, palvelualuepäällikkö (sosiaalityö ja sosiaaliohjaus)

Organisaatiotieto

Sosiaali- ja perhepalvelut